Sveže nastali instrumental prog rock trio slovenskih korenin Pentahex predstavlja svojo prvo skladbo z naslovom ‘Liquid Drive Implant’.

Pentahex je inštrumentalni band, ki je nastal tik pred poletjem 2021, ko sta prijatelja Blaž Grm (bobni) in Rok Černe (bas kitara) k sodelovanju povabila Petra Pavičića (kitara) in hitro je bilo jasno, da se energija, komunikacija in cilji odlično prepletajo za dobro končno zvočno podobo. Skozi improvizacijo je nastajal material, ki se žanrsko giblje bolj ali manj v progresivno rockerskih vodah s pridihom funka in bluesa.

Blaž Grm je izkušen bobnar, ki je ob neštetih nastopih z različnimi glasbeniki (Jani Kovačič, Peter Lovšin, Leteči potepuhi, idr.) posnel tudi ca. 50 izdanih nosilcev zvoka s priznanimi rock, jazz in alternativnimi zasedbami. Je multiinštrumentalist, ki s svojo zrelostjo dela resno in umirjeno in ima odličen občutek za ustvarjanje in izvajanje glasbe.

Rok Černe je klasično izobražen kitarist in izurjen pevec. Več kot desetletje je bil vokalist in frontman ska-punk-reggae zasedbe iz Kočevja Sell Out. Vrsto let je deloval kot ulični glasbenik, z nastopi pa je izkušnje nabiral tudi na največjih odrih po Sloveniji in v tujini. Ne dolgo nazaj je poprijel za bas kitaro in potrdil svoje prepričanje, da je ritem duša življenja.

Peter Pavičić je podkovan kitarist, ki ga je radovednost sčasoma ponesla izven začetnih rock in metal okvirjev v vode jazza in perkusivno akustičnih tehnik igranja kitare. Sodeloval je z različnimi slovenskimi in tujimi glasbeniki – vse od obiskov studia in koncertiranja, do orkestrskega udejstvovanja. Danes ga  lahko ujamete na odrih z rokerji Bogunov, jazz zasedbo Miusow, v zasedbi Mojcart ter Pentahex.”