Virtualni cikel koncertov Janeza Dovča in Gorana Krmaca z gosti

5 novih koncertov in 5 gostov: Robert Petan, Brina Vogelnik, Rudi Bučar, Urša Mihevc in Eva Hren.

Z novim letom in v novi sezoni Janez Dovč in Goran Krmac v naše domove prinašata 5 virtualnih koncertov v okviru cikla GodibodiTV. Prvi bo na ogled na YouTube kanalu
https://www.youtube.com/@JanezDovcMusic/
že prihodnji petek, 20.1.2023, ko bosta gostitelja k sebi povabila Roberta Petana, nadaljnji se bodo do aprila zvrstili na istem mestu.

Virtualni koncertni cikel GodibodiTV je letošnje nadaljevanje koncertnega cikla Dovč&Krmac z gosti@Sneberska33, ki sta ga njegova ustanovitelja, Janez Dovč in Goran Krmac, začela s preprosto idejo: izkoristiti sodobne medije za predstavitev in promocijo slovenske glasbene ustvarjalnosti, ki jima je tako zelo blizu. Ideja je nastala v času omejitev ob epidemiji covid-19, ko koncertov ni bilo, veliko glasbenih ustvarjalcev pa je ostalo brez platforme, preko katere bi se lahko predstavili občinstvu. Oba ustanovitelja koncertnega cikla sta strnila glave, premlevala ideje in razmišljala, kako bi lahko glasbo približala občinstvu ob pomanjkanju koncertnega in medijskega prostora. Tako je nastala ideja za koncerte iz Sneberske33, ki je danes zrastla v virtualni koncertni cikel GodibodiTV.

Rdečo nit cikla petih koncertov bosta tkala glasbena gostitelja Janez Dovč in Goran Krmac, ki bosta s svojimi bogatimi izkušnjami glasbo gostujočega avtorja oz. avtorice postavila v unikatno, novo zvočno podobo. Oba sta izjemno izkušena glasbenika s široko paleto sodelovanj v skorajda vseh možnih glasbenih žanrih (od klasične glasbe, elektronike, etno oz svetovne glasbe, jazza, otroških produkcij, zborovske glasbe, pripovedovanja, scenske in filmske glasbe) in z mnogimi vokalisti v slovenskem in mednarodnem prostoru. V letošnji ediciji bodo z njima nastopili Robert PetanBrina Vogelnik, Rudi Bučar, Urša Mihevc in Eva Hren. Koncerti bodo, kot do sedaj, potekali v sproščenem, domačem okolju in bodo vključevali kratek pogovor gostiteljev z gostom.

Novi cikel GodibodiTV bo 20. januarja otvoril koncert z gostom Robertom Petanom, prekaljenim brežiškim glasbenikom mlajše generacije, katerega album ‘Ni za konje dirka, ni za srečne raj’ je izšel pri založbi Celinka.si v lanskem letu. Petanova muzikalnost in zrelo pisanje se kažeta v sodelovanju s številnimi glasbeniki na slovenski sceni, uspešna pa je tudi stand-up predstava ‘Zbogom korona – mi gremo na dopust!’, v kateri sodelujeta s komikom Perico Jerkovićem.

GodibodiTV tudi na lokalnih televizijah!

Virtualni koncertni cikel GodibodiTV bo v letošnji ediciji prerastel svoje virtualne okvirje. Projekt, katerega cilj je ustvarjanje in nadgrajevanje visokokvalitetne slovenske koncertne produkcije in ustvarjalnosti bo zvočno in slikovno dokumentiran v obliki serije videev, ki bodo ostali na voljo za ‘obisk’ na spletu. Janez Dovč in Goran Krmac sta se z njim lotila tudi spoznavanja in raziskovanja formata glasbene TV oddaje, saj v ponudbi lokalnih glasbenih vsebin že leta opažata manjko pri zastopanosti glasbene in žanrske raznolikosti. Na TV Slovenija že leta pogrešata glasbene oddaje, ki bi predstavljale aktualne in žanrsko pestre vsebine, kvalitetnih ustvarjalk in ustvarjalcev pa je v našem prostoru zares veliko. Ob snovanju nove sezone sta  k sodelovanju povabila mrežo lokalnih TV postaj, ki bodo posnetke koncertov predvajale tudi občinstvu, kateremu tovrstne vsebine mnogokrat niso dostopne. Dobrodošel korak naprej za slovensko glasbeno ustvarjalnost.Pretekli koncerti z gosti Tinkara Kovač, Sabina Cvilak, Tomaž Hostnik, Metod Banko in Gregor Volk so še vedno na voljo na YouTube kanalu https://www.youtube.com/@JanezDovcMusic/ – tam, kjer bodo na voljo tudi novi.

Kdo sta Janez Dovč in Goran Krmac?

Harmonikar in skladatelj Janez Dovč je eden najvidnejših sodobnih slovenskih glasbenih ustvarjalcev. Kot glasbenik, skladatelj in producent sodeluje s številnimi etno, klasičnimi, pop in jazz solisti doma in po svetu, ustvarja glasbo za film in gledališčev sklopu projekta Sounds of Slovenia se posveča sodobni ljudski glasbi, izjemno odmevna je njegova glasbeno-scenska predstava Tesla, njegovo igranje harmonike in drugih instrumentov lahko slišimo na več kot 80-ih nosilcih zvoka, med njimi kritiško izjemno odmevna avtorska plošča AkordeON. Kot skladatelj glasbe za film je sodeloval pri več kot 15-ih celovečernih slovenskih in mednarodnih produkcijah, med njimi z Vesno nagrajena glasba za film Drevo režiserke Sonje Prosenc. Z ustanovitvijo in umetniškim vodenjem Ustvarjalnega polja Celinka.si in Festivala Godibodi pa se je odprl prostor, ki podpira zmožnosti in odpira možnosti za ustvarjanje, izvajanje in poslušanje kvalitetne slovenske glasbe.Goran Krmac je glasbenik, skladatelj in aranžer, ki deluje od leta 2010. Svoj glavni ustvarjalni izraz najde kot virtuozni tubist z jazzovskimi, folk in klasičnimi vplivi. Leta 2019 je premiero doživel njegov projekt Planetarium za solo tubo in elektronsko manipuliran zvok. Goran Krmac je prisoten tudi na izdajah uveljavljenih slovenskih jazz, pop in folk izvajalcev, kot so Janez Dovč in Sounds of Slovenia, Kaja Draksler, Robert Jukič, Big band RTV Slovenija, Boštjan Simon, Rudi Bučar in drugi. Goran Krmac je od leta 2013 umetniški vodja Big banda Cerknica.