DEMM predstavljajo prvo skladbo

‘Za tebe v torek ne obstajam’ – prva skladba mladega banda

Štirje dvajset-in-še-malo mladi možje Jan, Urban, Tilen in Marko predstavljajo svoj prvi band in svoj prvi komad. In spot. Band je DEMM, komad je ‘Za tebe v torek ne obstajam’. Mladi študentje pač žurajo ob torkih.

Od poletnega dela do rock banda

Band DEMM je nastal spontano, ko so bili danes dvajsetletniki še najstniki. Poznali so se že v srednji šoli, prelomnica zanje pa je bilo poletno delo v Podčetrtku. Pravzaprav prosti večeri med poletnim delom, kjer so fantje ugotavljali, da jih zanimajo podobne stvari, da imajo radi muziko in imajo skupne ambicije. Tako so osnovali svoj prvi band. Redno so se dobivali v svojem prostoru za vaje, si izmenjavali glasbeno znanje, mnenja in debatirali pozno v noč. Mladost je naredila svoje, eden od ustanovnih članov je šel, a prišla sta dva nova – in tako je še danes. Štirje mladeniči so si sprva nadeli ime Lesni štromi, priredili svoj prvi koncert in sodelovali na glasbenih natečajih (Šourock – finale, Citybend – zmagovalci). A nekaj ni bilo čisto prav. Po prvih pozitivnih odzivih na obeh natečajih so se mladeniči muzike lotili resneje – začeli so se poglabljati v svoje že spisane glasbene ideje, med njimi izbirali najboljše in jih pilili. Danes so pred vami band DEMM s prvim avtorskim komadom ‘Za tebe v torek ne obstajam’.

Prva skladba ‘Za tebe v torek ne obstajam’

DEMM priznavajo, da je njihova prva nastajala več kot pol leta. Indie rock smells-like-disco glasbeno podlago in strukturo skladbe so imeli, pri besedilu pa je manjkala teža, ki jo je vsebovala melodija. Dokler se DEMM niso sprejeli takšne, kot so: mladi, divji, mogoče malo jezni, DEMM f***ing glasni. Iz stavka, ki so ga po naključju slišali izreči mimoidoče dekle (”… za mene on v torek ne obstaja”) je nastala še zgodba: ‘Za tebe v torek ne obstajam’ je komad o mladosti, nori naivnosti, lažnemu sprenevedanju in grenkemu priokusu, ki ga puščajo prve simpatije v velikih mestih, v najboljših letih njihovega življenja. Študentje še vedno žurajo ob torkih!

DEMM so za svojo prvo skladbo v torek, 11.4., predstavili tudi videospot, ki so ga z Luko Hernetom posneli na Ptuju.