Foto: Urška Lukovnjak

Zasedba Êdna, katere zgodba se piše od leta 2014, je lani izdala prvenec Ajnc, Cvaj, Draj. Prvi singel Pika Pouka in videospot zanj smo vam že predstavili. Za razigran vstop v pomlad pa je zasedba poslala v svet novi videospot za drugi singel z albuma – skladbo Ljubček moj. 

ÊDNA, ki jo boste skupaj z zasedbo Ethnotrip v živo slišali tudi v Ljubljani 30. maja na festivalu Godibodi, so: Tjaša Cigut (vokal, klavir ), Luka Sraka (kitara), Luka Ščavničar (kontrabas, spremljevalni vokal), Jasmina Dajčman (saksofon, spremljevalni vokal) in Blaž Korez (tolkala).

Tematika pesmi Ljubček moj je ljubezenska. Gre za vedro prekmursko pesem, ki govori o tem, kako si fant in dekle kljub opravilom, znata vzeti nekaj časa zase. Videospot so posneli na Kovačevi domačiji v Nedelici. Režijo in scenarij je tokrat prevzel Luka Slavic.

Režija in scenarij: Luka Slavic / Kamera : Niko Matko / Postprodukcija: Niko Matko Asistenta: Luka Slavic, Niko Matko / Igralca: Inja Kuzma, Jakob Cigüt /  Kostum: OŠ Beltinci in drugi…

GLASBA: Posneto v studiu Pre Sound Studio /  Producent: ÊDNA, Peter Ošlaj  / Mastering: Peter Ošlaj