Vreme za lubezen – 3P s Hamo & Tribute 2 love

Minuli četrtek je Cvetličarna zopet pokala po šivih od »lubezni« in dobre energije. Hamo&Tribute 2 love so v razprodanem klubu predstavili nov, že tretji album 3P.

Skupina, ki ima iz dneva v dan številčnejšo , »lubezni« in iskrenosti željno publiko, tudi po odmevnem februarskem koncertu v Kino Šiška, ni zaspala na lovorikah. Zopet smo imeli kaj videti, slišati, čutiti! Vsekakor je bilo v četrtek pravo Vreme za lubezen in 3P!

Že na začetku so goli padli, ob Dukijevem nežnem uvodu so na oder v meglicah prilebdeli Hamo, Dekleva, Buco aka Bela senca in Hipi. Povezanost benda in publike je začutiti takoj. Energija se je intenzivno razplamtevala skozi cel večer, ob vzklikih navdušenja publike med posebnimi solo vložki in prikazu animatorskih veščin prav vseh članov skupine, je po skoraj dveh urah valovanja čustev »lubezen« eksplodirala v vrhuncu koncerta – s kriki smo zmotili gluhe ob družnem petju pesmi Vreme za lubezen. Za konec pa je mesto na mikrofonu prevzel Buco in dal intonacijo za Do you believe, ki se je po »beatboxanju« zlila še v Somebody to love. Ta večer v Cvetličarni ni bilo junaka, ki ne bi verjel v »lubezen«, saj fantje prepričajo še najbolj nejeverne Tomaže, da je prav to tisto, kar poganja svet.

Utopično in naivno? Mogoče. Vsekakor pa edina prava misel za vsako minuto poslušanja in tripanja na njihov poredni blues za dva, ki že nekaj časa ni več samo za dva! Pol, Greva še mal dlje, Gospa magister, Zabluzu – stalnicam na koncertih, sta se v tokratnem repertoarju poleg vseh pesmi 3p-a pridružili še neslišani pesmi z novega albuma. Padli smo na Prepovedana tla, Hamu pa je z raskavim vokalom v duetu Tud za naju dva, suvereno parirala odlična Renata Mohorič. Rožice so v Cvetličarni še posebej dobro zadišale, s 3p-a smo odšli omamljeni od čustev.

Koncert, kot se šika! Ko smo že pri omamnih zadevah, velja omeniti tudi mlado, prodorno skupino fantov, Joker Out, ki je temeljito ogrela in pripravila publiko na glavne zvezde, sami pa so dan pred tem koncertom izdali videospot za zadnji single Omamljeno telo.

foto: Marko Alpner

tekst: Katja Kat