Cosmo Daivat v radijski eter pošilja nov singel

Jutro (bo utišalo nemire)

Cosmo Daivat – rock peterica ki igra, da uživa in ki ustvarja, da pove, skupaj ustvarja v Ljubljani že od leta 2011. Ustvarjajo brez sentimentalne navezanosti na glasbene klasifikacije in določanje zvrsti. Pred vami je radijska verzija novega singla v materinščini, sledi še istoimenski videospot – o izidu le tega vas obvestimo zelo kmalu!

Singel govori o spremembi, premiku, novih izzivih ter ultimativni svobodi, tako avtorja kot samih izvajalcev. Z besedilom v slovenskem jeziku se otresajo predsodkov, da je naš jezik neprimeren za glasbeno rock izpoved.  Več pa bodo o singlu povedali kar Cosmo Daivat:

‘Komad govori o novih obzorjih oziroma novi poti, po kateri se podaja naš protagonist.

Na poti mu stojijo ovire ter sledijo ljudje iz preteklosti, kateri ga poizkušajo povleči nazaj. Je ponosen na svoje nove uspehe in se predaja smeri oziroma občutku, kateri ga obdaja ter se z novim elanom podaja v svet. Počasi pozablja preteklost, ki ga je zaznamovala, počuti se svobodnega z vetrom v jadrih, vendar kljub vsemu čuti ovire kot stene v morju, vendar ve, da bo jutro ali novi dan utišal nemire in ga napolnil z novimi močmi.’

Cosmo Daivat so:

  • Aleš Hrastnik – bobnar
  • Damjan Šaršanski – vokal
  • Edin Biščić – kitarist, producent
  • Matej Krč – kitarist
  • Uroš Dobčnik – basist

Cosmo Daivat  se ne ozirajo na predalčkanje po glasbenih žanrih, ustvarjajo, ker si želijo izraziti na unikaten in kreativen način, s tem tudi težijo k višjim, boljšim ciljem. To je njihova rdeča nit tako v ustvarjanje v studiu kot v živo, pred občinstvom – v tem vidijo še posebno zadovoljstvo:

‘Predstavitev naše zgodbe v živo širši množici, nam pomeni veliko zadovoljstvo in veselje, saj verjamemo, da dopolnjuje naše ustvarjanje, interakcija s publiko pa je korak več k obojestranskem zadovoljstvu.’

Diskografija

  • The Dawn of the Black EP (2011)
  • Force That Threads The Water EP (2013)
  •  I am Co.Da (2016)