Okustični v letu 2019

Nastop na EMI in izid prvenca!

Vokalno glasbeni duet Okustični je v dveh letih obstoja spisal in za izid pripravil sveženj skladb, ki bodo luč sveta ugledale na prvencu, ki bo izšel v pozni pomladi. A še pred tem se bosta Mate Brodar in Karin Zemljič udeležila letošnje EME, na kateri bosta predstavila skladbo ‘Metulji plešejo’.

Okustični so akustična, žanrsko pestra zasedba, katere glasba temelji na vokalni interpretaciji”… ker že ime samo ponuja odprto možnost sprehajanja med žanri. Vse je dovoljeno, dokler je okusno.” Okustični so z unikatnim glasbenim izrazom in premišljenim avtorskim pečatom v letu 2017 prevetrili slovensko glasbeno pokrajino z debitantsko skladbo ‘Pri nas’Folk pop skladbo, ki se kiti z igrivo, svežo vokalno interpretacijo, je s svojim magičnim vokalom začinila Jadranka Juras. V lanskem letu so svojo žanrsko odprtost pokazali z reinterpretacijo, prefinjeno in z okusom, slovenske klasike, Benčeve ‘Ta noč je moja’.

Čeprav sta Okustični s prvo skladbo presenetila vse, tudi tiste, ki dvomijo, in z drugo pokazala svojo glasbeni širino, je letos čas, da Mate in Karin predstavita nov material. Že prvo novo skladbo, ‘Metulji plešejo’, boste lahko slišali 16. februarja na EMI. Kakšna bo njena pot bosta odločila stroka in občinstvo. Nedvomno pa ju letos na njej čaka pomemben postanek –  prvi album, ki ga bosta izdala še pred letošnjim poletjem. Tako Mate kot Karin sicer  že imata izkušnje z Evrovizijo – Mate še iz časov SesterKarin pa je bila, med drugimi, spremljevalna vokalistka Lee Sirk in Maaraye..

Okustični sta Mate Brodar in Karin Zemljič

Okustične sestavljata Mate Brodar in Karin Zemljič. Mate Brodar se je po sodelovanju z Magnificom in po uspehu fenomena Da Phenomena nalezel jamajških ritmov in s projektom BRO ustvaril dva albuma. Karin Zemljič je po študiju jazzovskega petja v Celovcu kot spremljevalna vokalistka trikrat stala na odru Eurosonga, sodelovala v projektih z Big Bandom RTV, posnela album z mednarodno zasedbo Flozell in še bi lahko naštevali.