1, 2, 3… ’22’ – izšel je novi album hrvaških Seine!

Seine

Seine predstavljata novi album

Hrvaški freak-folk-punk-trip-hop duo Seine je danes, 6. maja 2019 izdal svoj drugi dolgometražni album ’22’ za Moonlee Records in francosko založbo Vox Project. Album je trenutno na voljo kot CD plošček ter v digitalnem formatu preko streaming platform  (vključno z Bandcamp “free download” opcijo). Vinilna verzija albuma izide predvidoma v juliju (pre-order).

Z inovativnim transžanrskim pristopom, sočnimi besednimi domislicami in 100% avtentično glasbeno ekspresijo je dvojec Seine z albumom ’22’ ustvaril resnično svojstven rock album. Težko ga primerjamo s čemerkoli doslej!

Drugi studijski album 22 nas sooči z zagonetnim zvokom, ki lomi žanrske konvencije na presečišču noise in alternativnega rocka, trip hopa in no wavea. Včasih celo z rahlim pridihom kabareja. Dvojec nadaljuje z raziskovanjem privlačnih, zadimljenih in počasi razgrajajočih se atmosfer. Zaznamovale so že njun prvenec, z novim poudarkom na disonancah in atonalnosti. Album je poln zapletenih aranžmajev in robustnih instrumentalnih podlag. Sedem skladb s takoj zapomnljivimi hooki počasi pluje po melanholičnih vodah, ponujajoč introspektivno poslušalsko izkušnjo. Elektrificirana akustična kitara in bobni še vedno predstavljajo osrednji gradnik, Fanta pa sta svojo zvočno paleto razširila s prebadajočimi elektronskimi teksturami, sampli klasičnih inštrumentov in jahajočimi poliritmijami. Aktualni Seine izraz tako premore tudi svoje funky, čudaške in nekonvencionalne gruve, ki nas zibajo v introspektivni ples.

Seine – 22: CD / LP (pre-order) / Bandcamp / Deezer / Spotify / Apple Music

Prihajajoči koncerti Seine:

9.5.2019 @ Ljubljana, Križanke – 50. let Radia Študent (SI)

10.5.2019 @ Ravne na Koroškem, KMKC Kompleks (SI)

17.5.2019 @ Beograd, Kvaka 22 (RS)

18.5.2019 @ Novi Sad, Bulevar Books (RS)

24.5.2019 @ Maribor, Gustaf – Solar Pulse Festival (SI)

21.6.2019 @ Škofja Loka, Pri Rdeči ostrigi – letni vrt (SI)

Oktober 2019 – Evropska turneja