Wookie the Huge s svojo prvo skladbo

Rory Hughes

Wookie the Huge oz. Ali lahko nihče ubije vse?

Wookie the Huge se predstavljajo s svojo prvo skladbo ‘Irrelephant’. Avtorski projekt Roryja Hughesa, slovenskega glasbenika s kanadsko-irskim poreklom, je nastajal osem let. Letos je končno dobil pravo obliko in podobo in Wookieji tako predstavljajo svojo prvo skladbo ‘Irrelephant’. Ob spremstvu basista Nejca Tepeša in bobnarja Nikite Hermana Rory ustvarja avtorsko glasbo, ki sloni na mešanici zvokov bandov, kot so The Arctic Monkeys, Queens of the Stone Age, The Strokes, Nirvana in The Beatles.

Wookie the Huge
Rory Hughes, gonilna sila Wookie the Huge.

Projekt Wookie the Huge je v Roryjevi spalnici zorel kar nekaj let. Po piljenju besedil in sprehajanju med glasbenimi žanri, ki so mu blizu, je ideja v letošnjem letu dobila končno podobo in prišla na dan. Rory je ob sebi zbral glasbenike, ki mu pomagajo pri udejanjanju vizije. Na svojo stran je pridobil tudi producenta Hannesa Jaeckla, ki je delal z bandi, kot so Kreator, Sonata Arctica, Iced Earth, Elvis Jackson, Opeth, Werefox … V kratkem bo Rory z Wookie the Huge svetu predstavil to obdobje svojega ustvarjanja s projektom ‘8 Years of Bedroom Lullabies’. Prva skladba, ‘Irrelephant’, je pred vami.

Za skladbo ‘Irrelephant’ so posneli tudi videospot v režiji Marka Pirca. V njem, tako kot v skladbi sami, izprašujejo življenje sodobnega človeka. Življenje, v katerem sta denar in tehnologija njegov smisel in razlog za obstoj. Ko nam tehnologija naroča, kaj imeti, kako se obnašati, kaj verjeti. O svetu, kjer je instantna zadovoljitev pomembnejša od življenja samega.

Tako skladba kot videospot orisujeta nikogaršnje življenje, ki nezavedno vpliva na vse okoli sebe. Tudi na zadnje upanje, da bo življenje samo preživelo. Videospot je parodija sodobne družbe, ki se prenažira vsega in zatiska oči pred svetom. Problemi družbe, ki gleda le na lasten žep, brez občutka odgovornosti.

Uživajte v novem glasbenem produktu!