Godibodi 2019

Festival Godibodi je postal sopomenka za kakovostno slovensko avtorsko in etno glasbo ter za celovito koncertno doživetje.

Letošnji festival se bo odvil v zadnjem tednu maja na letnem vrtu hostla Celica s koncerti zasedb: Jernej Zoran in Ministrstvo resnice, Fed Horses, Êdna, Ethnotrip z gosti, Adam Klemm Banda, Klemen Kotar & Dušni pastirji. Festival bo na dvorišču Ljubljanskega gradu sklenil projekt Sozvočja Slovenije, ki bo pod taktirko priznanega slovenskega harmonikarja in skladatelja Janeza Dovča povezal več kot 20 glasbenic in glasbenikov. 

Prvi večer na letnem vrtu hostla Celica bosta oder zavzeli zasedbi Jernej Zoran & Ministrstvo resnice ter Fed Horses. Slišali bomo nekaj rocka, popa in bluesa, pa tudi kantrija. Fed Horses bodo predstavili novo pesem v slovenščini, katere pisanje je spodbudilo in pospešilo prav povabilo na festival Godibodi.

Drugi večer na istem prizorišču bo etno obarvan. Nastopili bosta zasedbi, ki izhajata s Štajerske in iz Pomurja, izvajata pa ljudsko glasbo, obarvano z mladostno svežino. Na oder pred Celico prihajajo Êdna in Ethnotrip z gosti.

Tretji in hkrati zadnji festivalski večer na tem prizorišču bo pripadel Adamu Klemmu in Klemnu Kotarju s spremljevalnima zasedbama. Adam Klemm Banda se bo predstavila z avtorskim jazzom, Klemen Kotar & Dušni pastirji in Big Band Grosuplje pa napovedujejo zvočno bogate, filmsko obarvane instrumentalne kombinacije.

Zaključek na Ljubljanskem gradu: Janez Dovč & Sounds of Slovenia
Foto: Peter Uhan

Pod umetniškim vodstvom harmonikarja in skladatelja Janeza Dovča glasbenice in glasbeniki predstavljajo slovensko ljudsko izročilo v sodobnih in živih priredbah. Ustvarjalci so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Na koncu novega veka ne gre več samo za renesančnost, temveč za resonančnost prostora, ne le za zvočnost, ampak za sozvočnost, ne samo za oglaševanje, temveč uglaševanje. Ljudska glasba je spomin iz davnine, odmev prostora, ki v sebi nosi različnost slovenskih pokrajin, s koncertom pa želijo pokazati, kaj pomeni bogastvo razlik in kako pomembna je raznolikost, ne samo v kulturnem, temveč tudi v gospodarskem in političnem svetu. V 12-letnem delovanju so Sozvočja Slovenije/Sounds of Slovenia nastopili na številnih prizoriščih doma in po svetu, z letošnjo koncertno produkcijo pa se nam bodo izvrstni ustvarjalci predstavili z novim programom, ki bo aranžmajsko obarvan z akustično, vokalno in elektronsko zvočnostjo.

VSTOPNICE

Cena dnevne koncertne vstopnice na letnem vrtu Celice: 9 EUR, 7 EUR*

Cena dnevne koncertne vstopnice za dogodek na Ljubljanskem gradu: 12 EUR, 9 EUR*
Cena vstopnice za celotni festival: 29 EUR, 22 EUR* V ceno vstopnice je vključena tudi povratna vozovnica za vzpenjačo.
* študentje, upokojenci, skupine nad 15 oseb

Prodaja vstopnic: Vstopni paviljon na Ljubljanskem gradu, recepcija hostla Celica, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si in na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).

Vsi koncerti v okviru festivala Godibodi se zaradi snemanja pričnejo točno ob 20.30 uri. *Koncerti, napovedani na letnem vrtu hostla Celica, se zaradi slabe vremenske napovedi prestavijo v Hribarjevo dvorano na Ljubljanskem gradu!*