Divje jezero predstavlja singel Virtualna generacija

Skoraj dve leti po izidu njihovega drugega albuma “Pobeg iz blodnjaka”, se Divje jezero predstavlja v novi zasedbi. Pri Celinki so izdali novo dinamično skladbo z naslovom “Virtualna Generacija” in zanjo posneli tudi videospot.

Skladba govori o sodobni družbi, ki se vse bolj oddaljuje od narave, realnega in pristnega sveta oz. beži v virtualnega. Stran od težav in obveznosti, kjer naj bi bilo vse popolno. Snemanje je potekalo na različnih lokacijah po Sloveniji.

Vzdušje na snemanju je bilo zelo sproščeno. S Tinetom Mažgonom, ki je skrbel za kamero, režijo in montažo smo se res super ujeli, kar se tudi lepo odraža na končnem izdelku” se strinjajo člani.

Divje jezero

Člani Divjega jezera so:

Alen Bogataj – bas (Kar češ brass b., Poltrona express)
Luka Čibej – bobni
Aleš Golja – kitara (Omar Naber, ex Vlado Kreslin, ex Fusion pop)
Žiga Kovačič – klaviature (Matej Magajne band, Poltrona express)
Tomi Peljhan – saksofon
Žan Sedej – vokal (Period VI.)

Zasedba deluje od leta 2008, v tem času so posneli dve studijski plošči, nastopali po Sloveniji, Bolgariji, Bosni in Hercegovini, Hrvaški, Italiji. Zelo odmevno je bilo lansko sodelovanje s skladateljem Aldom Kumarjem in Idrijskim pihalnim orkestrom na otvoritvenem koncertu tradicionalnega Čipkarskega festivala v Idriji.

Trenutno zasedba skupaj z vokalistom Žanom Sedejem, ki se jim je pridružil v zadnjem letu in bo s svojim žametnih glasom popestril že tako razgibano inštrumentalno podlago, intenzivno dela na novih skladbah za prihajajoči album.

V živo bo Divje jezero in nekaj novih skladb mogoče slišati 9. julija na letnem odru Hostla Celica v Ljubljani.