Dežurni krivci predstavljajo videospot za Zadnji vlak

Prleški grunt rock bend Dežurni krivci je izdal nov videospot za pesem Zadnji vlak. Izvedbo so popolnoma prepustili dijakom Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Zadnji vlak je sicer singel s prihajajočega albuma zasedbe.

Dijaki 2. letnika programa Umetniška gimnazija, smeri Gledališče in film, so se lotili projekta v okviru delavnic Fotografija in film. Poiskali so nekaj idej in izmed vseh kot najboljšo izbrali zamisel Aneja Kavaša in Laure Podgoršek. Oba sta avtorja scenarija videospota. Kadre so posneli na železniški progi sredi prleške ravnice, material pa je v končno podobo oblikoval Anej Kavaš pod mentorstvom Ludvika Rogana. V celotnem procesu ustvarjanja videospota je sodelovalo 16 dijakov.

Zasedba je končni izdelek videla šele na dogodku ob premieri videospota in je s končnim izdelkom zelo zadovoljna.

 

SCENARIJ: Laura Podgoršek, Anej Kavaš
KAMERA IN MONTAŽA: Anej Kavaš
NASTOPAJO: Laura Podgoršek, Matic Dominko, Inja Lebar, Taja Berič, Lorien Landricombe, Sarah Friškič, Urška Žižek, Nisa Čahuk, Larisa Šek, Lan Časar, Sara Kovač
MASKA: Tina Vidonja, Živa Ritlop
ASISTENTKA: Tara Miškovič
MENTORJA: Ludvik Rogan in Dunja Zupanec
PRODUKCIJA: Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, maj 2019
Dežurni krivci

Dežurni krivci je prleški grunt rock bend, ki deluje od leta 1996. Izdali so 4 studijske plošče: Nikogaršnje mesto – daleč od ljubezni, Kakor človek, Strup, Fakti in ploščo Dežurni krivci – Izštekani s posnetki iz oddaje Izštekani na Valu 202. Številne pesmi z vseh plošč so dobile tudi video podobo. Največi zagon so dobili s koncertiranjem na festivalu Novi rock leta 2000. Do sedaj so nanizali že preko 200 koncertov.

Na ploščah se strogo držijo garažnega, podzemnega rocka. Njihove skladbe so zelo raznoliko zastavljene – z ravno pravo dozo bazične rock’n’roll vibracije, garažne neodvisnosti in sodobne hard pogubnosti. Dežurni krivci so surovo rockerski, kot tudi sila poetični. A niti v slednjih, bolj mirnih okoljih, se ne odrekajo brezkompromisnemu rock zvoku.

Zasedbo in njihovo delo lahko spremljate na njihovi Facebook strani.