Goran Bare in Majke predstavljajo novo skladbo

Goran Bare in Majke se po dobrih dveh letih vračajo z novim materialom. Leta 2018 so namreč izdali izjemen album Nuspojave za katerega so prejeli tudi prestižno nagrado Porin. Slednjo že tradicionalno podeljuje Inštitut Hrvaške glasbe. Bare in Majke so bili nominirani v štirih kategorijah, domov pa so odnesli najpomembnejšo nagrado – za album leta.

V precej temačnem duhu, ki smo ga lahko slišali na zgoraj omenjenem albumu, je tudi sveža skladba Rođen za suze, ki jo je bend izdal pred kratkim in napoveduje nov studijski album. Izšla je pri založbi Croatia records, glasbo in besedilo zanjo je napisal Goran Bare, pod aranžma pa se je podpisal Mario Rašić. Tudi tokrat so snemali v Novomeškem studiu RSL.

Skladbo je pospremil tudi videospot, ki so ga snemali na Reki, na lokaciji zapuščenih bazenov na Školjiću, posnet pa je bil v enem dnevu. Filip Gržnić, ki je poskrbel za vizualno podobo nove Baretove skladbe, je idejno zasnovo zanjo našel v “krstu”, konkretno v smislu katarze za odpuščanje tega edinega greha, kot piše v besedilu – rojstva za solze, ki ne tečejo. Črna voda simbolizira leta trdega življenja, solo odsek v sredini pesmi pa simbolizira meditacijo med potapljanjem, ko se človek sooča s samim seboj. Globoko simboliko nosi tudi dež, ki pravzaprav prežema celoten video in predstavlja vse tiste solze, jezo in čustva, ki se navzven ne manifestirajo.