Hogminister predstavljajo nov singel

Hogminister predstavljajo poletni “banger” z naslovom ‘COME ALONG’

To je njihov skupno že peti singel, ki pa nakazuje novo, še tršo in glasnejšo smer benda iz Šentjura, ki je pred kratkim v Celju odprl koncert za velikane slovenskega rocka Siddharto! Brezkompromisen komad je nastal v sodelovanju s The Cosmosonics Studios v Ljubljani, kot producent pa se je pod najmočnejši in najudarnejši Hogminister izdelek do sedaj podpisal talentirani Matej Pečaver.

Pod njegovim mentorstvom je nastal virtuozno močan komad, za katerega fantje obljubljajo, da bo živo zvenel še bolje. Prva priložnost, da slišite novo skladbo, bo že v ponedeljek, 26.7.2021 v Velenju (link do dogodka), naslednji koncert pa jih čaka v četrtek, 5.8.2021 v Ljubljani, v okviru festivala TrNOVfest (link do dogodka).

“Strukturni riff je nastal že pred leti, a je do zdaj čakal v kotu. S fanti smo se odločili, da posnamemo nekaj udarnejšega, nakar sem se spomnil na ta komad. Dodali smo mu še besedilo, ki črpa iz občutka nemoči med karanteno,” je o novi skladbi povedal frontman zasedbe Luka Logar. “Besedilo je zagotovo rezultat časov, v katerih živimo. Nastalo je lansko leto, govori pa o delnem nesmislu, da smo bili tako dolgo zaprti. O problemu izolacije. Ampak tudi med karanteno so ljudje kršili prepovedi, kar se sliši v refrenu: ‘Come along, we’ll have a ball’. Ljudstva ne moreš zaustaviti!”

O kvaliteti produkcije priča tudi podatek, da so s snemanjem začeli že v konec februarja, a se je proces zaradi želje po popolnosti zavlekel. Rezultat pa je bil več kot vreden truda! “Končni produkt je brutalen. Želeli smo si res močne base, ker takšnega zvoka ne slišiš pogosto. Tokrat smo v The Cosmosonics Studios imeli na voljo vrhunsko opremo in ozvočenje, kar nam je dalo proste roke pri ustvarjanju. Res smo uživali. Kar pa se tiče trše podobe, to je vsekakor smer, v katero bomo šli v prihodnosti. Malo bolj heavy, ne ekskluzivno metal, a naslednji singli bodo kar se da surovi. Zdaj smo na stopnji muziciranja, kjer nismo več omejeni z znanjem in si lahko to privoščimo. Kot kolektiv smo postali svobodnejši,” je še dodal Logar, ki že najavlja snemanje novega singla ‘Voices You Hear’, predvidoma v začetku jeseni.

Več o skupini Hogminister

Hogminister je band iz Šentjura, ki se je sestavil leta 2017, da bi igral hard rock. In to je tudi tisto, kar Miha Andrenšek (kitara), Luka Logar (vokal in kitara), Maks Ivo Moser (bas) in Filip Eisenkoler (bobni) najbolje počnejo, čeprav bi jih zlahka uvrstili tudi med alternativne hard rokerje z rahlim priokusom progresivnega metala.

Lansko leto so zmagali na jubilejnem desetem natečaju Cityband celjskega Citycentra. Strokovna komisija v sestavi Tone Kregar (Mi2), Rok Drobež (Carpe Diem) in Jani Hace (Siddharta) je za zmagovalca soglasno razglasila skupino Hogminister, ki bi se morala predstaviti na velikem zaključnem koncertu že ob koncu šolskega leta, vendar so ga onemogočile razmere zaradi COVID-19, zato so v Celju kot predskupina Siddharti igrali letos, in sicer 1.7.2021 na strehi Citycentra.

V letu 2020 so nastopili še v finalu natečaja ŠOUROCK v Mariboru in prepričali na ljubljanskem festivalu TrNOVfest. Po singlu ‘Hog’ so sledili ‘Irrelevant’, ‘Time Machine’ in ‘Decades’. Odigrali pa so tudi prvi LIVE STREAM koncert (skupaj z ljubljansko skupino SickBreed), in sicer so oder tresli na železniški postaji Kranj (TrainStation SubArt), odziv pa je bil točno tak, kot so si ga želeli pred izdajo singla. Mesec kasneje so samozavestno odkorakali proti natečaju BOB 2021 v Klubu Jedro, na katerem so za las zgrešili prvo nagrado. Potem so se odpravili v studio, konec julija pa so pokazali rezultat in izdali singel ‘Come Along’, pod katerega se je kot producent podpisal Matej Pečaver iz The Cosmosonic Studios. 

Zdaj jih čaka še nekaj koncertov, v jeseni pa se odpravljajo nazaj v studio za snemanje singla ‘Voices You Hear’. Od tam vse nadaljne poti vodijo do albuma.
SPREMLJAJTE HOGMINISTER
Facebook: www.facebook.com/hogminister/
Instagram: www.instagram.com/hogminister/