KONTRADIKSHN predstavljajo skladbo “Vesolje posodil kolegu”

Posavski Kontradikshn svojo glasbeno pot po lanskem uspešno izdanem albumu Ahead Of Ourselves (recenzijo plošče lahko preberete tukaj, koncertne vtise pa obujate tukaj) nadaljujejo s polno paro oz. bolj primerno bi bilo zapisati s polnim jedrskim pogonom naprej.

V sredo, 24. 4. 2024, so tudi uradno predstavili svojo prvo skladbo v slovenskem jeziku. Tisti najbolj neučakani smo skladbo “Vesolje posodil kolegu” lahko že predpremierno slišali v rubriki Notice, na Valu 202. Celotnemu pogovoru s Petrom lahko prisluhnete tukaj.

Kaj se zgodi, če prijateljski odnosi niso pristni – o tem pripoveduje zgodba te pesmi – ko postavimo druge predse in izgubimo sebe v procesu. To preganja kot črv v glavi, ne da bi se ga včasih lahko znebili. In na koncu ugotovimo, da smo si sami krivi, ker smo to dopustili.

Ozadje zgodbe je avtor besedila baziral iz preteklosti, ko je del sebe posodil človeku, ki pa se žal ni izkazal kot iskren prijatelj, temveč ravno nasprotno. Svet dandanes vodi k temu, da si je človek sam kriv za to, da ga drugi izkoriščajo. In tukaj oznaka – da je človek predober.

“Nas ni nikoli tu” se v refrenu navezuje na ostale osebe v avtorjevem življenju, ki tega ne morejo razumeti. “Dej končno mi povej, kaj je zdaj” pa na nedorečenost v tej konkretni zadevi.

Naš prvi komad v slovenskem jeziku naj pomaga vsakomur, da se ne obsoja zaradi svoje iskrene dobrote neiskreni osebi, ki ga pusti na cedilu, temveč se brez slabe vesti umakne od njih in se obda z iskrenimi in pravimi prijatelji.

MUSIC
Avtor glasbe:
Kontradikshn (Anže Kump, Matej Plešej, Petar Stojanović)
Besedilo:
Petar Stojanović
Boben
sneman v RSL Production, Novo mesto
Synthi
snemani v Implicit Division, Mostec
Vokali
snemani v Ljubljani pri Torul-u Mix & Master: Torulsson @ 808 Mastering

VIDEO
Produkcija: Jaka Ceglar and Črt Ceglar
MUA in Asistenca:
Anina Čargo
Scenarij:
Tadej Sinkovič & Kontradikshn

CAST
zdravniške sile – Matej
varnostne sile –
Anže
pacientove pravice –
Petar
strežba v Kavarni –
Nia 

ZAHVALE
Miloš Radosavljević, Bojan Pahljina, Anton Mlakar, Špela Kuplenik, Nikola Sekulović, Gregor Zemljič, Boštjan Grubar, Nia Gregel, Matic Munc, Jure Longyka, Maj Valerij, Kavarna v Brežicah, Slovenska vojska – Cerklje ob Krki, dobri ljudje v Brežicah, dobri ljudje v Krškem … in vsi, ki smo vam kdaj lahko posodili sami sebe… ♥ … ter vsi, ki nas podpirate in spremljate! ♥♥♥