Marilyn Manson • Heaven Upside Down (2017)

naslovnica-albuma-mm
Naslovnica albuma

Marilyn Manson ni imel lahkega leta. V juliju je umrl njegov oče Hugh Warner, na katerega je bil izredno povezan. Konec septembra pa se je resneje poškodoval, ko je med koncertom na Manhattnu nanj padel večji oderski rekvizit. Slovenska publika si ga bo v letošnjem letu zapomnila še po slabem nastopu na festivalu MetalDays v Tolminu, kjer je kot veliko ime obetal eksotiko, pokazal pa izredno malo.

V novembru 2015 je kralj groteske v intervjuju za ameriško radijsko postajo KEGL najavil, da skupaj s svojo spremljevalno zasedbo delajo na novem albumu. 6. oktobra je album z naslovom Heaven Upside Down izšel v pod okriljem založb Loma Vista Recordings in Caroline International. Sledila je istoimenska promocijska turneja, katera pa se je dokaj hitro začasno prekinila zaradi zgoraj omenjene odrske nesreče kontraverznega frontmana.

Za besedili skladb na albumu po standardu ponovno stoji Marilyn Manson sam, velik del pa je prispeval tudi producent in multi inštrumentalist Tylor Bates. V svoji kreativnosti se Manson ni postaral. Nasprotno. Deset skladb na albumu je raznolikih vendar v standardnem gotskem stilu. Besedila se prav tako naslanjajo že na poznane tematike kontriranja veri in, kot je v zadnjem času pogosto zaznati pri ameriških glasbenikih, politični situaciji.

marilyn-manson
Marilyn Manson

Album je med dvanajstimi skladbami glasbeno udarno kontrasten in se opira na značilni Mansonov hard rock industrial stil. Na splošno je Heaven Upside Down soliden album, ki enostavno prikaže Marilyna Mansona v tem po čimer je najbolj znan: pisanju grobih grotesknih besedil, zavitih v mračno tematiko in rezkavo trdo gotsko melodiko.

Ne dvomimo v to, da bo album dobro prodajan. Manson si je z leti ustvaril svoj kult poslušalcev, ki bodo album zagotovo dobro sprejeli. Pogrešamo pa nekaj novega, ampak glede na to, da se novo redko dobro obnese je standard očitno preverjena in komercialno dobro podprta nota.

Pred kratkim je izšel tudi video spot za skladbo Say 10:

OCENA: 7.5/10

O ALBUMU

Producent: Tylor Bates

Založba: Loma Vista Recordings, Caroline International

Datum izdaje: 6. oktober 2017

Skladbe:

1.”Revelation #12″

2.”Tattooed in Reverse”

3.”We Know Where You Fucking Live”

4.”Say10″

5.”Kill4Me”

6.”Saturnalia”

7.”Je$u$ Cri$i$”

8.”Blood Honey”

9.”Heaven Upside Down”

10.”Threats of Romance”

Glasbeniki:

Marilyn Manson  / Tyler Bates (produkcija, mix, inštrumenti) / Gil Sharone (bobni) / Dana Dentata – back vokali (skladba 9) / Roger Joseph Manning, Jr. (klavinet) (skladba 10)

Kje kupiti album?

iTunes / Amazon / Google play / Spotify

Foto: Spletna stran izvajalca