Koncert Lumberjack na 20. festivalu Orto Fest

Lumberjack je praktično še zelo svež paket novitete na slovenski rock sceni, kljub temu, da so njihove korenine zrasle tja v leto 2012 (ne v isti zasedbi). Lansko leto so kot strela z jasnega udarili z odličnim prvencem ‘Brez Nadzore, Brez Morale’.Med kopico vrhunskega domačega glasbenega materiala vnesli svojevrsten, ampak odličen prispevek.

Svojega projekta Lumberjack se je dolenjski peterec lotil izvrstno in premišljeno. S pridom nabirajo odrsko kilometrino, širijo svoj krog oboževalcev. S skrajno pozitivnim pristopom odlično gradijo svojo glasbeno in zunanjo podobo.

Dodatni korak naprej s koncertom v sklopu letošnjega festivala Orto Fest

Doletela jih je čast, da 9.4. nastopijo na jubilejnem, 20. Orto Festu in to kar v veliki, spodnji dvorani. Ob samem prihodu v Orto bar, okrog 21:15 ure, posebnega pozitivizma ni bilo zaznati. Ne sicer s strani sproščenih članov zasedbe, temveč ob pogledu na popolnoma prazen spodnji del Orto bara. Hipoma se je zadeva spremenila, ko so fantje svoj večer začeli s premiero povsem svežega videospota za skladbo z naslovom ‘Čist Vse’. Videospot je napovedal kar režiser spota Urh Pirc. Po premieri, ki jo je publika pozdravila z bučnim aplavzom so Dolenjci začeli svoj energični nastop.

V veselje je opazovati mlade glasbenike, ki se z takšnim zagonom lotijo dela na svojem bendu, kar se je ta večer izkazovalo na odru. Popolnoma nobene treme ni bilo zaznati v dovršenem nastopu, svoj performans pa so dodelali v popolne detajle. Igrajo izredno usklajeno, napak ali težav nismo opazili. Tudi malenkostna tehnična neprijetnost kitarista Robija jih ni spravila s tira.

Odlična ideja s primernimi glasbenimi gosti

Svoj prispevek k letošnji jubilejni ediciji Orto Festa so dodatno začinili z glasbenimi gosti. Na odru se jim je najprej v eni izmed skladb pridružil mlajši od dvojca Guštin ta večer v dvorani, Kris Guštin. Kris svojo glasbeno kilometrino sicer nabira pri zasedbi Joker Out. Odlična izbira v razmerju mladi / mladi. Kasneje se je kot gost na odru pojavil še starejši Guštin, Miha Guštin – Gušti in dopolnil še razmerje mladi / stari. Na odru so skupaj z Jako Ahačevčičem (brat kitarista in pevca Roka) odigrali legendarno skladbo Big Foot Mame z naslovom ‘Lovro’. Ob odlični izvedbi Guštija na vokalu je to tudi pomenilo enega izmed vrhuncev večera. Hkrati nam je zaigrana skladba zbudila nostalgijo po krstnem albumu Big Foot Mame z naslovom ‘Nova Pravila’.

Zadovoljstvo nad odlično izvedenim koncertom je ves čas izkazovala publika, saj aplavzov in petja ni manjkalo. Dvoma o povratku na oder jasno nikakor ni bilo in Lumberjack so svoj večer zaključili s skladbami ‘Tist Dan’, ‘Eden Tistih’ in ‘Štanz’. Rok, David, Robi, Jaka in Blaž so nas odlično popeljali na glasbeni sprehod po njihovem prvencu in nakazali odlične smernice za čvrsto pot naprej.

Pozitivne misli za naprej…

Energije Lumberjack na odru se enostavno nalezeš in upamo, da bodo fantje s takim tempom nadaljevali naprej. Jasno je, da da več kot očitno uživajo v svojem početju. Podporo mladim zasedbam, ki v svoje glasbeno udejstvovanje na odru in izven odra vložijo ves svoj trud bi morali po našem mnenju uvesti kot zakonsko obveznost. Le tako namreč lahko vsi skupaj pripomoremo k dobrim temeljem rock’n’roll prihodnosti slovenske scene. In Lumberjack zagotovo so svetla točka v stebrih prihodnosti in čimprej tudi čvrsta zvezda stalnica. Kar tako naprej fantje! Zagotovo si vas še ogledamo!

Foto: Luka Klarič

Tekst: Klemen Udovč