Headbanger’s Holiday z novimi najavami

Letos bo pred nami zagotovo pestro poletno dogajanje, za kar bodo poskrbeli tudi snovitelji festivala Headbanger’s Holiday. Festivala, ki je plod sodelovanja uspešnih in izkušenih slovenskih ter hrvaških organizatorjev.

Ti so že pred časom razkrili prva (večja) imena, ki bodo nastopila na novonastalem festivalu. Slednji bo svojo premiero doživel 5. avgusta v  Vallelungi, sicer že dobro znani lokaciji metalcem v regiji.

Ob boku nekaterih že znanih imen bodo tako nastopili tudi kanadčani The Agonist. Bend, pri katerem je svoje glasilke pilila Alissa White-Gluz, po njenem odhodu pa je pred mikrofon stopila nič manj glasna Vicky Psarakis. Kako slednja zveni, smo lahko preveri že lani v Zagrebu, ko so bili eden izmed podpornih bendov Jinjer.

Razen The Agonist in Ignee, so se organizatorji v tokratni napovedi držali predvsem hrvaško – slovenskih izvajalcev. Domačih, torej. Eden izmed izvajalcev, ki bodo tresli oder Headbanger’s Holiday festivala bodo tudi Cold Snap. Varaždinski groove / nu metal band, ki trenutno velja za enega izmed bolj uspešnih hrvaških bendov. Od slovenskih bodo oder tresli heavy metalci Metalsteel. Bend, ki že dobrih dvajset let ruši vse pred sabo. Nadaljujemo še z enimi velikani hrvaške metal scene, pravzaprav kar z lokalci. Infernal Tenebra so progresivni melodični death metalci, ki prihajajo iz Pule. 

V nekoliko bolj progresivnih vodah ostajamo z Igneo. Ukrajinsko zasedbo, ki spaja mešanico sodobnega zvoka z simfoničnim, orientalskim in progresivnim razpoloženjem.

Omenjenim se bodo med izvajalci pridružili tudi heavy fuzz rockerji iz Kopra, Omega Sun. V sedmih letih, kolikor delujejo, so izdali zgolj studijski album “Opium for the masses“, ki pa jim je prinesel samih pozitivnih kritik in jih proslavil med prepoznavnejše, če ne najbolj prepoznaven stoner / doom metal band pri nas. Iz Slovenske Istre prihajajo Alter Era, ekstremni metal bend, okarakteriziran s starim black in doom metal zvokom, s primesmi psihadelike in ambienta.

Tokratnjo najavo zaključujemo z dvema hrvaškima bendoma. Prvi so Arises, novinci na hrvaški glasbeni sceni, ki so zvokovno kombinacija stare švedske šole melodeath metala ter novejših metal zvokov. Kot zadnje pa tokrat predstaljamo Flesh, heavy metalce, ki prihajajo iz Zagreba.

KDO VSE BO NASTOPIL?

Trenutni seznam nastopajočih vsebuje bolj ali manj znane izvajalce. Večino smo že lahko v preteklosti slišali tako na festivalu Goat Hell kot tudi MetalDays. Seznam seveda še ni končen, zaenkrat pa izgleda takole:

Alestorm
Arises
Ater Era
Bokassa
Cold Snap
Dead Label
Flesh
Fleshgod Apocalypse
Ignea
Infernal Tenebra
Metalsteel
Moonspell
Omega Sun
Schirenc plays Pungent Stench
Septicflesh
The Agonist